Wie is Steven De Rie Agenda Workshops Portfolio
Links
Affiches
De StripQuiz
Stripuitgaven
Popart Schilderijen
Karikaturen

Wie is Steven De Rie?


Ik, Steven de Rie (1968) werd geboren in Amsterdam, maar groeide op in Vlaanderen, en woon daar nog steeds, in Antwerpen, met mijn kat Bieke. Een Antwerpse Hollander dus. Mijn grote interesse in strips, vooral comics, bracht me ertoe verhalen met mijn Stille getuige te maken, die aanvankelijk vooral in amateurbladen verschenen (o.a. Weirdo's en Wartaal) en in 1994 bij het Stripschap als stripreeks. Daarnaast heb/had ik ook nog tal van cartoonreeksen (o.a. de Gazetmadam, Zeefdrukkers, Blind Date ...) die links en rechts verschijnen in vakbladen, nieuwsbrieven en tijdschriftjes en waarvan ik zelf de albums uitgeef met mijn uitgeverijtje Steven's Stories. Verder verdiende ik de kost met karikaturen maken en reclametekeningen.
 
Aurora en Steven in café ‘de Muze'. 
 
Vanaf 1994 ben ik ook begonnen met het geven van workshops en cursussen over strip- en cartoontekenen (o.a. via Artforum, Crefi, Sporta, De Kunstvogel, Canon Cultuurcel en het Suske en Wiske-Kindermuseum). Een grote kans kreeg ik in 1997 van Willy Linthout en sindsdien ben ik werkzaam als zijn assistent bij zijn Urbanus-stripreeks (tot nu toe zo'n 60 albums en twee spel-cd-roms). De combinatie striptekenen, cartoons, karikaturen en lesgeven bevalt me opperbest, nu nog wat tijd zien over te houden voor “vrij” strip- en schilderwerk.
STEVEN DE RIE - Congresstraat 26/17 - 2060 Antwerpen
Tel.: 03/236 70 12 -
info@stevenderie.be 
Intro - Wie is Steven de Rie? - Karikaturen - De Stripquiz - Popartschilderijen - Stripuitgaven Steven's Stories - Portofolio - Affiches - Workshops - Links - Agenda - www.Proximedia.com