Wie is Steven De Rie Agenda Workshops Portfolio
Links
Affiches
De StripQuiz
Stripuitgaven
Popart Schilderijen
Karikaturen

Stripuitgaven

    
 

2008

 
Molenbeek Stript!
In opdracht van de Nederlandstalige Cultuurdienst Molenbeek heb ik vijf klassen intens begeleid bij het maken van hun eigen stripverhalen. Deze strips heb ik, evenals ‘Moefi' achteraf ingekleurd en gelayout. Een eigenzinnig grappig boekje is het resultaat.
 
 
 
Educatieve cd-rom : Sssst ..?
In opdracht van het Vlaams Cultureel Kwartier Nijmegen en de bibliotheek Gelderland werd dit educatief project gemaakt, waarin stap voor stap getoond wordt hoe je met een klas (lagere school) een stripverhaal kan maken. Er zit een lesboek bij, en vooral een cd-rom met doe-bladen en een dvd gefilmd hier thuis in mijn atelier waarop ik ‘les geef'. Het was heel tof om dit te mogen doen en ik ben er fier op.
  
 

2007

 
Ketnet Doeboek 2: een soort moderne versie van ‘Het jongens en wetenschap'-boek in frisse layout. Tal van foto's en tekeningen van bekende Ketnet-figuren werden gebruikt. Ik maakte een hoop tekeningen voor de knutseloefeningen, zoekplaatjes en ‘waar of niet waar' verhaaltjes (Standaard uitgeverij).
 
 
Moefi holderdebolder in het Bos
Op verzoek van ‘Open School Genk' hielp ik een groep dames bij het illustreren van een zelf geschreven kinderboek (met wat hulp van jeugdschrijfster Iris Tilkin). De door hun gemaakte tekeningen heb ik vervolgens ingekleurd, de tekst erbij geletterd en het boek gelayout. Voor mij een nieuwe en zeer leerzame ervaring. En het is een heel tof boekje geworden.
 
  

2006

 
Spel-cd-rom : K3 en het Ijsprinsesje
Spelletjes-cd-rom waarbij ik alle figuren getekend heb, en als achtergronden foto's uit de film gebruikt werden. Klinkt vreemd maar werkt wonderwel. Oh ja, ik moest Urbanus weer tekenen, want die zit ook in de film (Uitgave van Studio 100).

 

Spice en Space en de Prikkelburger van Deurne
Vier klassen vierdejaars uit Deurne schreven voor mij dit dolle verhaal dat ik in opdracht van de Stad Antwerpen ook echt mocht uittekenen (zwartwitstrip van 20 blz, cover kleur).
 
 
 

2004

 
Okido de Clown en de versnipperde Strip
Dit is geen strip over de clown Okido, eerder een spel, of nee, een puzzel, eigenlijk meer een quiz, maar dan toch ook weer niet helemaal. Oh help, koop het ding en beslis zelf wat het is!
(zwart/wit) Kostprijs 5,00 €

2003

 
Spel-cd-rom : F.C. De Kampioenen
Spelletjes-cd-rom waarbij ik alle decors getekend heb. De figuren werden uiteraard getekend door Hector Leemans zelf. Twee heel verschillende stijlen, maar het resultaat mag er toch wel zijn (Standaard uitgeverij)!
 

Stevens Stop Strips nr 4: Blind Date (gagstrip)
Komische stopstrip rondom de beeldschone Bo Kelly en haar verwoede pogingen om aan de man te komen. Het oblong-formaat boekje bevat 50 grappen.
(zwart/wit) Kostprijs 4,00 €

2002

 
Steven's stories nr1: Cool Comic (strip)
In opdracht van de Antwerpse Free Clinic maakte Steven rond 1991 voorlichtingsstrips voor drugsgebruikers, over aids, tegen vandalisme en nog van dat fraais. Het hilarische resultaat is hier verzameld in een band. “Cool Comic compleet” zeg maar.
(zwart/wit) Kostprijs 5,00 €

De beste Zeefdrukkers (gagstrip)
Ter gelegenheid van hun jubileum bracht uitgeverij Eisma een gebundelde selectie uit van Stevens strip ‘de Zeefdrukkers' die al een eeuwigheid in het vakblad ‘Silkscreen' verschijnt.
(zwart/wit) Kostprijs 5,00 €


Het Griezelhuis (spelletjes-cd-rom)
Cd-rom helemaal volgepropt met spelletjes, recepten en verhaaltjes rondom Halloween. Wel voornamelijk voor jonge spelers.
Kostprijs 7,50
 

 

2001

 
Stevens Stop Strips nr 3: Sam en Moos (gagstrip)
Komische stopstrip (krantenstrip) rondom het homokoppel Sam en Moos. Het oblong-formaat boekje bevat 50 grappen.
(zwart/wit) Kostprijs 4,00 €
 

 
Doodlopende straten nr5
Reeks van 5 op zichzelf staande verhalen over het leven in de marginaliteit. Zoals de reeksnaam doet vermoeden, zijn ze tamelijk grimmig. In alle verhalen speelt de Stille Getuige wel een rol, maar nooit de hoofdrol. Het eerste verhaal dateert van 1989 en het laatste van 2001, dus de evolutie van stevens tekenstijl is hier goed te volgen.
(zwart/wit) Kostprijs per deel 4,00 €
 
 

2000

 
The Witness Suck me Zizi (strip, hardcover)
Samen met Mike Kok liet Steven in dit “manga”verhaal zijn Stille Getuige de strijd aanbinden met de jonge crimineel Marc en zijn gemuteerde geliefde Zizi. Voor het verhaal geldt hetzelfde als voor dit duo: te gek om los te lopen.
(zwart/wit momenteel uitverkocht)
 
 
 

1999

 
Doodlopende straten nr 4
Reeks van 5 op zichzelf staande verhalen over het leven in de marginaliteit. Zoals de reeksnaam doet vermoeden zijn ze tamelijk grimmig. In alle verhalen speelt de Stille Getuige wel een rol, maar nooit de hoofdrol. Het eerste verhaal dateert van 1989 en het laatste van 2001, dus de evolutie van Stevens tekenstijl is hier goed te volgen.
(zwart/wit) Kostprijs per deel 4,00 €
 
  
    

1998

 
Doodlopende straten nr 3
Reeks van 5 op zichzelf staande verhalen over het leven in de marginaliteit. Zoals de reeksnaam doet vermoeden zijn ze tamelijk grimmig. In alle verhalen speelt de Stille Getuige wel een rol, maar nooit de hoofdrol. Het eerste verhaal dateert van 1989 en het laatste van 2001, dus de evolutie van stevens tekenstijl is hier goed te volgen.
(zwart/wit) Kostprijs per deel 4,00 €
 

The Witness meets a godfearing man
Bundeling van drie korte verhalen met ‘the Witness.' (de Stille Getuige). Het titelverhaal handelt over de klopjacht op een religieuze psychopaat. Dan is er nog het gevecht tegen ‘Powerbeast' (stripfiguur van Eelco Koper ) en het psychedelische ‘Deadend Street'. Tezamen zo'n dertig bladzijden.
(zwart/wit) Kostprijs 4,00 €

 
 
 

1997

 
Doodlopende straten (1 t.e.m. 5)
Reeks van 5 op zichzelf staande verhalen over het leven in de marginaliteit. Zoals de reeksnaam doet vermoeden, zijn ze tamelijk grimmig. In alle verhalen speelt de Stille Getuige wel een rol, maar nooit de hoofdrol. Het eerste verhaal dateert van 1989 en het laatste van 2001, dus de evolutie van Stevens tekenstijl is hier goed te volgen.
(zwart/wit) Kostprijs per deel 4,00 €
 
 
Doodlopende straten nr 2
 
  
 
1994
 
De Stille Getuige nr 3
In opdracht van het Stripschap (de Stripdagen) gemaakte comicreeks rond de Stille Getuige. Oorspronkelijk bedoeld als startpunt voor een lopende stripreeks. Vandaar dat zowel de Getuige als alle nevenpersonages hier geïntroduceerd worden. De drie strips vormen ondanks dit wel een afgerond verhaal.
(zwart/wit) Kostprijs per deel 4,00 €
 
 
1993

De Stille Getuige nr 1
In opdracht van het Stripschap (de Stripdagen) gemaakte comicreeks rond de Stille Getuige. Oorspronkelijk bedoeld als startpunt voor een lopende stripreeks. Vandaar dat zowel de Getuige als alle nevenpersonages hier geïntroduceerd worden. De drie strips vormen ondanks dit wel een afgerond verhaal.
(zwart/wit) Kostprijs per deel 4,00 €

 
 
 
De Stille Getuige nr 2
 
 

Assistent Urbanusstrips  

 

Sinds 1997 werk ik dus als assistent van Willy Linthout aan zijn succesvolle Urbanusstripreeks. Assistent is een erg eervolle omschrijving, maar ook wat vaag, in de praktijk ben ik vooral inkter en letteraar. De verhalen, grappen en tekeningen komen wel degelijk uit het hoofd en potlood van Willy. En de inkleuring bijvoorbeeld wordt weer door anderen dan wij gedaan, met name Hannelore Vantieghem.

Met een tempo van gemiddeld 6 albums per jaar heb ik ondertussen aan zo'n 60 albums mogen meewerken. En ik vermeld ook nog graag de 2 Urbanus spelletjes-cd-roms, waar ik echt wel héél veel aan getekend heb. Hieronder heb ik de cover gezet van het eerste album waar ik aan meegewerkt heb, “De vergeten Willy” en dan nog van mijn twee favoriete strips: “Het bronzen Broekventje” en “De Zielenzuiger”.

 
   
 

Intro - Wie is Steven de Rie? - Karikaturen - De Stripquiz - Popartschilderijen - Stripuitgaven Steven's Stories - Portofolio - Affiches - Workshops - Links - Agenda - www.Proximedia.com